top of page

Caminito Del Rey (het koninspad)

Bij deze wandeling krijgt u een goede indruk van de schitterende, ongerepte natuur van Nationaal park El Chorro, met als hoogtepunt een bezoek aan de wereldberoemde Caminito del Rey.

De wandeling op de Caminito del Rey moet worden gereserveerd op datum en uur.

Je kan zelf kaarten bestellen via de website van Caminito Del Rey of deze door ons tijdig te laten bestellen.

 

Prijs: 11.5 euro per persoon (incl. Bus)

Duur: 2 à 3 uur

Paardrijden (El Chorro) 2,2km

Paardrijden in de mooie natuur van Andalusië  
Rijden in de vrije natuur is een ongelooflijke ervaring!
Daar waar de natuur nog ongerept is en geen auto kan komen.

Natuurlijk op een mooi Andalusisch paard.

De paard keuze wordt aangepast aan het kunnen van de ruiter.

Ook voor personen die nog nooit paard hebben gereden is dit toch een aanrader.
Dit alles is mogelijk.

prijs: 25 € per uur met een minimum van 2 uur

Arabische trap (El Chorro) 2,4km

Niet ver van de Caminito ligt bijvoorbeeld de zogenaamde oude 'Arabische Trap' of 'Escalera Árabe'. Je merkt het al aan de naam: een gezonde spieroefening in de blauwe lucht van Andalusië!

De route met de trap gaat van het station in het dorp el Chorro (The Spurt) en 400 meter later verbindt het met de andere aangegeven route Haza del Río.

Dit is een brede weg die bergopwaarts gaat door een heraangeplant dennenbos.

De uitzichten langs de route zijn buitengewoon. Het bergopwaartse deel van de weg kan worden gedaan langs het pad Haza del Río of de Arabische trap, maar de weg naar beneden is richting El Chorro vanwege het steile terrein.

De ervaring die je opdoet bij het klimmen is ongelooflijk vanwege al deze heerlijke kliffen die te zien zijn. Je wordt overweldigd door emoties vanaf het allereerste begin en tijdens de onderdompeling in het Aleppo-dennenbos.

Een bergopwaartse weg met borden GR-7 leidt naar de bergpas van Flandes. Het gaat langs de ruïnes van een oude steengroeve die werd gebruikt bij het bouwen van het Reservoir La Encantada (Enchanted One) en komt bij de Arabische Trappen.

El Torcal (Antequera) 43km

Het El Torcal natuurreservaat, el Paraje Natural de El Torcal, is één van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië. Vanwege de unieke kalksteenformatie geeft het haast een surrealistisch en griezelig gevoel.

Ongeveer 150 miljoen jaar geleden lag het grootste deel van het park onder de Tethys oceaan. De onrustige aardkost zorgde ervoor dat de zeebodem tot in de bergen steeg, waardoor de zeebodem tot een hoogte kwam van 1300 meter. Miljoenen jaren van regen en wind zorgden ervoor dat er verschillende spectaculaire kalksteenformaties ontstonden in heel Europa.  

Duur: 1 a 3 uur (verschillende routes)

Prijs: GRATIS INKOM

Los Cahorros

Spaanse Indiana Jones setting voor het hele gezin

Droom je ervan imposante bruggen over te steken in Indiana Jones stijl, dan is de route van de hangbruggen van Los Cahorros helemaal voor jou! Of misschien vind je het vooral leuk de kinderen met dit avontuur te verrassen.

Nerja

Een verfrissende wandeling door de río Chillar - Nerja

Deze route doorheen de Chillar rivier is een klassieke truc voor gezinnen om in de zomer aan de hitte te ontsnappen. Ze loopt doorheen de Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama, in een werkelijk unieke omgeving en met alle garanties op een heerlijk dagje uit voor het gezin!

De route is bovendien rechtlijnig en gemakkelijk te lopen. Wel is comfortabel schoeisel (zoals rivierschoenen) aan te raden, en ook een sterke tak ter ondersteuning kan handig zijn

Ronda 62km

is een stad in de Spaanse provincie Málaga en ligt op een diepe kloof. Die kloof (de Taag) scheidt de nieuwe stad, die dateert uit ongeveer de 15e eeuw, van de oude stad, die dateert uit de tijd van de Arabische heerschappij. In de Puente Nuevo, een stenen brug die zich uitstrekt over de kloof, is er een uitkijkpunt met uitzicht. De arena van de nieuwe stad, een legendarisch plein uit de 18e eeuw, is een van de meest opmerkelijke monumenten van de stad.

 

Málaga (met de trein vanuit El chorro of Álora of auto)

Onder toeziend oog van het kasteel van Gibralfaro, een levendige en bruisende stad, vol met prachtige plekjes, zoals het Alameda Principal of de boulevard van La Farola.De status als hoofdstad van de Costa del Sol maakt het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Spanje, vanwege het klimaat, de stranden, winkelen.......

Heel gezellige sfeer in de ganse stad met gezellige straatjes met cafétjes eetgelegenheden,straatanimatie.....

Klimmen:

Een prachtige plek verdeeld in een oneindig aantal sectoren met een grote verscheidenheid aan rotsformaties die zeker elke klimmer zullen verrukken. Van explosieve crashes tot parallelle kloven, platen, strips.
Het is een pelgrimsoord voor klimmers uit alle hoeken van Europa en zelfs internationaal vanwege het uitstekende klimaat gedurende het grootste deel van het jaar, het grote aantal wegen en de diversiteit aan oriëntaties en soorten klimmen.
Samen met honderden puur sportieve wegen kunt u genieten van lange wegen, zowel volledig uitgerust als zelfbescherming.  

Caminito Del Rey
heerlijk paardrijen in El Chorro
Arabische trap in El Chorro
El Torcal
los cahorros
rivierwandeling in Nerja
brug van Ronda
kasteel in Malaga
Rotsklimmen
bottom of page